Gamla nyheter

Jag vet inte om ni känner till bloggen Gamla Nyheter?
Om inte, måste ni kolla in den. Den drivs av två tjejer som heter Caroline Birgersson och Moa Blomkvist och inläggen är både fina och sorgliga.. Tycker om att vänta någon vecka och sedan sträckläsa.
 
 
utdrag: 

 
31 OKTOBER 2013
 
"Livet rullar på, precis som min rullator."
 
– Olle, 80 år, pensionerad urmakare.
 
Tror du på livslång kärlek?
– Ja, men det finns mycket man tror på som sedan krossas. Jag har varit hjärtekrossad många gånger. Men tron finns kvar.
 
Vad gör dig hjärtekrossad?
– Alla fantastiska fruntimmer såklart! Men mycket annat också.
 
Som vadå?
– Varje morgon tar jag på mig min morgonrock, gör i ordning en kaviarmacka och läser tidningen vid köksbordet. Då känner jag mig alltid lika illa till mods av allt hemskt som händer. Men också över att behöva sitta själv vid frukostbordet och inte ha någon som håller mig kär att diskutera med. Men jag har göken i gökuret som tittar till mig i bland.
 
Letar du efter kärleken?
– Det kommer jag aldrig att sluta göra. De sista ljuva åren har ännu inte kommit. 

 

 


 

16 SEPTEMBER 2013

 

Mitt hjärta slår snart ihjäl sig."

 

– Bertil, 74 år, pensionerad lärare. 

 

Har du röstat i kyrkovalet?

– Ja, jag röstade för alla människors rätt att finnas till oavsett olikheter. Det var en solidarisk handling. 

 

Är du troende?

– Nej, men vågar man säga det när man snart ska dö? 

 

 


 

16 MAJ 2013

 

"Jag har haft mycket pengar, men varit för fattig för att ge något av mig själv."

 

– Karl, 83 år, pensionerad egenföretagare.

 

Vad är dina livs misstag?

– Vilken svår fråga. Men egentligen inte, för det som grämer mig mest är att jag är ensam. 

 

Hur kommer det sig?

– Jag har bara mig själv att skylla. Det är mina egna prioriteringar, så egentligen förtjänar jag det. Jag har prioriterat fel i livet helt enkelt.

 

Vad har du prioriterat?

– Mig själv. Då blir man själv också.


Det här med hur man mår

Sista året på gymnasiet och från&till en tid frammåt började jag få panikattacker och det satte stopp för så himla mycket i min vardag. Problem med skolan, problem med att träffa folk, problem med att ta sig till vissa platser eller att göra vissa saker.
I våras när jag träffade Samuel så började de sakta men säkert avta och jag slapp dom helt. Allt kändes så himla bra! Men pga flytten, att jag inte bott hemma på länge och mycket som stressar/stressat mig kring jobb är de nu tillbaka. Det är så fruktansvärt jobbigt att må såhär igen och att det hindrar mig från att göra saker. Mamma får följa med om jag har läkartider eller ska ta mig någon annanstans själv, jag glömmer bort saker, jobben får lida och jag är så rädd att det ska påverka personerna i min omgivning. Slutade höra av mig till så himla många sist för jag kunde bara vara med de allra närmsta vännerna och familjen.
Det jag är mest rädd för är att panikattackerna inte ska försvinna. Att de ska stanna lika länge igen.
 
Vill inte det.
 

Hejdå!

Nu ska min lilla lägenhet snart ut för försäljning. Kommer sakna den otroligt mycket..
Sofforna ska jag inte ha kvar då vi valde Samuels soffa till den nya lägenheten, så får se om någon kommer vilja köpa dom. Det är så mycket med min lilla etta jag tycker om och kommer sakna. Gillar bl.a. att sjutdörrarna till garderoben (i hallen) är av spegelglas. Hade gärna haft det nu med från golv till tak, men det verkade vara ganska dyrt så vi får se! Vi kommer ju fixa lite med garderober, dusch och kök när det finns pengar och tid till det. Sålänge får man göra det bästa av situationen! Jag längtar tills vi kommer i ordning iallafall!
 
Här är de sista bilderna;
 
 

Flyttkaos

Håller på att göra oss hemmastadda i nya lägenheten. Samuel fyller år idag, men han är och dömer handbollskupp i norra delen av landet. Han ska vara borta hela helgen och vår enda chans att hinna med IKEA innan jul var igår, i ren panik. Stress och spring i varuhuset innan vi skulle vara hemma för hans kalas och detta var även vår sista dagen med släpet. Puh! Vi var lagom trötta sen.

Planen för denna helgen var då att jag skulle bygga ihop lite förvaring och kunna packa upp fler kartonger. Det har gått sådär..

Positivt: Badrumsskåpen vi köpte var lagom djupa och blir perfekta till höger om toalettdörren.
Negativt: Vi trodde vi skulle slippa borra i väggen (kaklet), men som det ser ut just nu trillar skåpen mot mig när jag öppnar dörrarna för att det är så tunga. Vilket i sin tur gör att jag inte kan packa upp resten av badrumsgrejerna.. Blä.

Positivt: Dörrar och lådor som går att installera i bokhyllan Expedit var lätta att montera och sätta in.
Negativt: De går bara att ha högst upp och längst ner, då vi har ett skrivbord om "hänger" på den mittesta hyllan och muttrar som blokerar hyllan nedanför. Jahapp. Lådförvaring i mitten helt enkelt.

Positivt: Malmsängen med fyra förvaringslådor under kommer bli perf i sovrummet. Så fort vi får hit min dubbla malmbyrå med så kommer det vara superduper!
Negativt: Jag skulle aldrig klara att sätta ihop sängen själv, så redan innan han åkte sa han att vi får göra det vid ett senare tillfälle = inget kan packas ner i de lådorna än heller.


Imorgon ska jag iallafall fota min lägenhet så den kan läggas ut för försäljning. Därefter ska vi börja sno hit mina möbler också! Matbord och stolar till köket, byrå till några av kläderna och lampor är några av de saker som vi längtar efter därifrån!

RSS 2.0